Nes BU har fått avslag på sin søknad til Ringsaker kommune om kommunal støtte. Formannskapets medlemmer oppdaget nemlig at nesten en tredjedel av søknadsbeløpet skulle brukes til innkjøp av alkohol. 60.000 kroner var avsatt til alkoholsalg på en fest hvor ungdom helt ned i 16-årsalderen deltar.

Feilinformert eller uinformert? Det er de to alternativene lederen for Nes Bygdeungdomslag, Erik Solbjørg gir ordfører Anita Ihle Steen (Ap) i et debattinnlegg her i Hamar Arbeiderblad. Vi er overrasket over at BU-ledelsen ikke ser at det kan finnes en tredje mulighet: Ringsaker kommune støtter gjerne BU-aktiviteter som er knyttet til « ... latter, engasjement og tevlingsglede ...» som det så vakkert heter i debattinnlegget. Men offentlige midler kan ikke brukes til å sponse en fest hvor det serveres alkohol og mindreårige får delta.

Vi har til kjedsommelighet hørt bygdeungdommen fortelle om gode arenaer hvor alle er velkomne. Men det BU-lederne tilsynelatende ikke vil ta i, er det faktum at organisasjonen fortsatt har alkohol som en viktig del av kulturen. Eller for å si det med redaktør Gaute Freng i Ringsaker Blad: «Sjøl om ulike tevlinger står på plakaten er det ikke feil å si at en stor del av denne moroa er knyttet til festing».

Kunne Brumunddal Fotballs juniorlag avsluttet sesongen med en fuktig fest for spillerne, hvor de under 18 år fikk grønt bånd på armen og alkoholnekt, for der etter å sende regningen til kommunen? Vi tviler på det. Andre ungdomsorganisasjoner har forstått at alkohol ikke kan inngå i tilbudet. BU blir fortsatt himmelropende forbauset når deres festkultur ikke får aksept. Derfor tror vi Norges Bygdeungdomslag heller bør bruke avslaget fra ordfører Anita Ihle Steen som et utgangspunkt for å realitetsorientere seg. Tiden har løpt fra den festkulturen bygdeungdommen fortsatt håper skal finansieres av det offentlige.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.