• BRU: Slik kan jernbanetraseen gjennom Hamar bli, med bru over Hamarbukta.
    ILLUSTRASJON. JERNBANEVERKET.

Både Statens vegvesen, Jernbaneverket og Fylkesmannen fraråder øst. Fra før har Hedmark fylkesting gitt samme beskjed. Særlig veier Fylkesmannens innsigelse tungt, som statens representant i Hedmark.

Ordfører Einar Busterud er ikke overrasket over Fylkesmannens nei til Korridor øst. Det gjør ikke innsigelsen mindre betydningsfull. Både Busterud, varaordfører Knut Fangberget (H) og prosessleder Stig Vaagan (V) sier de vil kjempe videre for Korridor øst. Det er selvsagt prisverdig å kjempe for det standpunktet man gikk inn i valgkampen med. Men kamplysten bør parres med realisme.

Det er fortsatt ikke sikkert at det blir et flertall i kommunestyret for Korridor øst. Et lokalt vedtak som skal gjøre inntrykk på storting og regjering, bør være tilnærmet enstemmig. Det er også et faktum at alle meningsmålinger som er gjennomført av Sentio for Hamar Arbeiderblad har vist at byen er delt i denne saken.

Alle traseer har fordeler og ulemper, sa rådmann Bjørn Gudbjørgsrud på det siste folkemøtet. En slik holdning hindrer at man blir for enøyd i prosessens sluttfase. Også utfordringene knyttet til stasjon ved Vikingskipet må besvares. Hvordan skal kommunen både skal utvikle et nytt sentrum ved Vikingskipet, og samtidig drive bolig- og næringsutvikling langs Mjøsa? Vi vet for lite om dette til at vi vil avvise kulvertløsningen langs vest som utvikler dagens sentrum.

Jernbaneverket har presisert at Korridor vest med kulvert må være ønsket av Hamar. Så langt har den politiske ledelsen knapt villet ta i dette alternativet, langt mindre ønsket det. Det er mulig Hamar kommune har så gode kontakter at man trygt kan legge dette i hendene på kommunalministeren. Vår frykt er at prosessen ender med dobbeltspor på bru over Mjøsa. Det vil være et tragisk utfall for Hamars befolkning, og et fullstendig nederlag for herrene Busterud, Fangberget og Vaagan.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.