Antakelig at jobben akkurat da er til glede for både de som går til fots, og de som skal fram med bilen. Derfor forstår vi at unge Tone Merete Jensen ble sjokkert da hun sent en kveld var i ferd med å brøyte en privat gårdsplass, og oppdaget at en mann kom ut og kastet egg på traktoren hennes

Dessverre er opplevelsen hennes ikke et engangsfenomen. Hamar kommune får klager fra folk som ikke liker at brøytebilene snur inne på gårdsplassene deres, de er sinte over å få brøytekanter i oppkjørselen sin, og noen liker ikke at traktoren har for mye lys og lager for mye lyd. Brøytesjåførene som brøyter E6 forteller det samme. De utsettes for illsinte bilister som blir aggressive når de ikke kommer raskt forbi traktorene. 

Samtidig minner vi om hvordan reaksjonene raskt kommer på sosiale medier når snøen laver ned, og veiene ikke umiddelbart er brøytet. Mange lar sitt raseri gå ut over dem som har ansvaret for at vi skal kunne komme fram i trafikken, også når snøen laver ned i vinterlandet Norge. Vi forventer at veistandarden og framkommeligheten er god der vi befinner oss, til enhver tid. 

Når en voksen mann finner ut at brøytebilsjåfør Tone Merete Jensen fortjener rennende egg på traktoren sin, er det dessverre et tegn på hvordan vårt samfunn er i ferd med å utvikle seg. Selvopptattheten og kravmentalitet fører til handlinger vi synes er uverdige i et lite land hvor vi opplever en velstand kun et mindretall kan drømme om. 

Brøytebilsjåførene står på døgnet rundt når snøen laver ned, med dårlig lønn og ingen takk. Kanskje må vi tåle en brøytekant i egen oppkjørsel og være glad for at noen har jobba natta så vi kan komme frem om dagen? I stedet for å la ditt raseri gå utover brøytebilsjåførene kan du gjøre som Tone Merete Jensen foreslår: Ta en telefon og gi brøytebilsjåføren litt ros. Det er deres innsats som gjør at du kommer deg fram, både med bil og til fots. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.