Mens Stavanger og Rogaland blør på grunn av krisen i oljenæringen, er det vekst i Hamar-regionen. I går fortalte vi om prisveksten på boligmarkedet i Stange. Med en årsvekst på 8,1 prosent siste år, går Stange siste måned også så vidt forbi Hamar. Innlandshovedstaden noterte en vekst på 7,8 prosent. Men forrige måneds måling viste at Hamar var i landstoppen, med en vekst på over ni prosent.

For den som skal forsøke å komme seg inn på boligmarkedet er det selvsagt foruroligende at prisene øker så kraftig. Det gjør det enda vanskeligere for unge boligkjøpere å skaffe seg sin egen bolig.

Men det er fortsatt mulig å kjøpe en bolig til langt under Oslo-priser på Hedmarken. Samtidig er det grunn til å merke seg at også boliger i Løten går langt over takst. Veksten i regionen gjelder ikke bare lenger Hamar, men sprer seg også til kommunene rundt. Det er ikke så ofte Innlandet er den regionen som nyter godt av den økonomiske utviklingen. Akkurat nå har vi synkende ledighet, økende vekst, det selges flere boliger enn før og de selges raskere enn tidligere.

Det gjelder å bruke denne situasjonen til å løfte Innlandet. Telemarksforskning har i forbindelse med kommunereformen gjort et utredningsarbeid hvor det pekes på at manglende befolkningsvekst er en av regionens aller største utfordringer. Fortsatt uro i oljesektoren kan på lang sikt kanskje bidra til å snu dette bildet. Det krever imidlertid også attraktive arbeidsplasser og et bredt tilbud av boliger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.