I går kunne HA fortelle at ei koie på 10 kvadratmeter ved Kroksjøen ble solgt for over én million kroner.

Ringsakfjellet er attraktivt. Det er lett tilgjengelig hele året og selvfølgelig gjør beliggenheten utslaget på den høye prisen i dette tilfellet. Tomta er godt plassert på Kuåsen, i et populært område med utsikt, skiløyper og Kroksjøen i umiddelbar nærhet. Likevel er en kvadratmeterpris på 100.000 kroner heftig, særlig tatt i betraktning at den nye eieren mest sannsynlig kommer til å rive den lille hytta som står der, for å bygge noe større og mer brukervennlig.

Det var en periode da trenden tydet på at flere var ute etter enklere hytter og faktisk sa ja takk til utedo, vann i brønnen og gammeldags vedfyring. Særlig blant friluftslivsentusiastene som går mye på ski og i fjellet kunne meglerne melde om etterspørsel etter også de mindre hyttene med enklere standard. Og de som leier enkeltvise hytteovernattinger har fortsatt mulighet til å gjenoppleve barndommens minner med yatzyspilling i flakkende stearinlys. Skal man derimot bygge eller kjøpe for å eie selv, er de fleste opptatt av et visst nivå av fasiliteter.

Riktig nok har pendelen svingt noe vekk fra de mest gedigne hyttepalassene med innlagt boblebad, men folk vil ha komfort også i ferien. Det betyr ikke bare innlagt vann og vei helt fram, det handler også om fjernstyrte varmekabler, bredbånd, Netflix, to bad og plass til hele storfamilien. Rett og slett standard som helårsbolig. Vi moraliserer ikke over at nostalgien er borte. Sjusjøen-området har tjent godt på at vintersesongens fjellturister oftere vil gå på turski framfor alpint. Løypenettet og langrennsmulighetene i Ringsaker er med på å presse prisene oppover. Det medfører også en fortetting og urbanisering av fjellet, der folk mange steder bor like tett som hjemme på byggefeltet. Vil det etterhvert oppleves mindre attraktivt for folk? Det er en risiko utbyggerne må beregne.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.