Etter en lang periode hvor intern krangel har dominert livet i lokalpartiet, har nå Tone Coucheron valgt å melde overgang til Høyre. Hun gikk nylig ut av Fremskrittspartiet, og deltok på to kommunestyremøter som uavhengig representant. Hans Petter Flagestad som er vararepresentant til kommunestyret har valgt å gjøre det samme som Coucheron.

Det er neppe noen god nyhet for de gjenværende tillitsvalgte i Hamar Frp at Høyre på denne måten får fullt innsyn i konfliktene i lokallaget. I inneværende valgperiode vil dessuten Høyre styrke seg i kommunestyret, mens Fremskrittspartiet er uten representasjon i kommunestyret og formannskapet. Høyre har allerede erfaring med å overta frafalne tillitsvalgte i Frp. Johnny Sterud meldte overgang i februar 2012, og har dermed representert Høyre i nesten hele denne valgperioden.

Vi registrerer at Høyre-leder Knut Fangberget ønsker de nye frafalne Frp-erne høflig velkommen. Det er forståelig at Coucheron og Flagestad ikke finner tilværelsen som uavhengige representanter tilfredsstillende. Den som ønsker å utøve politikk, får mest gjennomslag i et fellesskap. Høyres størrelse og organisasjonskultur tilsier at Tone Coucheron vil oppleve et mer inspirerende politisk klima i sitt nye parti. Samtidig kan det ikke underslås at Høyre har en rekke politiske standpunkter som ikke er forenlige med Fremskrittspartiets politikk. Et for stort innslag av profiler fra den mørkeblå konkurrenten er ikke nødvendigvis heldig. Derfor lover da heller ikke Knut Fangberget avhopperne noen plass på Høyres liste foran kommunevalget.

Likevel skal han ikke se bort fra at det også kan være taktisk klokt å ha Tone Coucheron på kommunevalglisten. Hun kan bidra til at flere Frp-velgere stemmer Høyre ved et valg som ser ut til å bli en virkelig thriller. For Frp i Hamar må omdømmet gjenoppbygges fra bunnen av. Det er en stor jobb som venter de som skal forsøke å gjenreise lokallaget.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.