Fylkesmann Sigbjørn Johnsen ønsker seg et kraftfullt Hedmarken. De fire kommunene bør på sikt bli en stor kommune. Det vil gi større kraft, og bedre muligheter for å lykkes i mjøsregionen. Da vil også hele Innlandet kunne konkurrere med andre sterke regioner.

Vi kunne ikke vært mer enige. I tillegg kaster fylkesmannen fram tanken om å slå sammen Hedmark og Oppland. Hvor mye enklere ville det ikke være å diskutere sykehus, samferdsel og universitet hvis politikerne fikk anledning til å se hele Innlandet under ett? Dessverre vil ingen av Sigbjørn Johnsens forslag bli gjennomført. Årsaken er at Arbeiderpartiet ikke lenger aksepterer overstyring av de lokale vedtakene, selv om det er åpenbart at sammenslåinger vil være til fordel for hele regionen.

Etter vårt syn svikter Ap Kommune-Norge. Behovet for endringer er stort, og det har da også Arbeiderpartiet for lengst innsett. Det er virkemidlene for å skape sterkere kommuner og regioner det er uenighet om. Det er fristende å spekulere i at Arbeiderpartiet ikke ønsker å gi den borgerlige regjeringen den triumfen det vil være å gjennomføre kommunereformen. Noen populær sak er det jo ikke, når kommunestyre etter kommunestyre synes dagens situasjon er god som den er, enten man er en stor og veldrevet kommune, eller trues med avfolking og sviktende tjenestetilbud.

Respekt for lokaldemokratiet har nærmest blitt et mantra fra ordførere som ikke vil ha forandring. Og det er fristende å slutte seg til. Innbyggerne vet best, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Ingen har profittert mer på kommunereformen enn Senterpartiet, skal vi dømme etter meningsmålingene. Men innbyggerne vil også beholde grendeskolene og ha et sykehus i nabolaget. En slik grunnfilosofi vil først og fremst gi oss politisk passivitet. Hedmark har mange kommuner som sliter med å opprettholde tjenestetilbudet, og vi trenger samtidig mer samarbeid og kraft i vekstområdene. De som nå hyller lokaldemokratiet har dessverre få svar på hvordan disse viktige utfordringene skal løses i framtida.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.