Enda en gang er det bråk i barnefotballen. Nei da, det er ikke ungene som krangler og slåss. Det er dessverre foreldrene. Hendelsen mandag kveld i Gaupen hører heldigvis med til unntakene. En fotballfar fra Ringsaker ble truet med juling av en far med sønnen i HamKam. Saken er rapportert inn til fotballkretsen Vi forventer at den får en grundig behandling.

Store ambisjoner

Men selv om krangelen i Gaupen er knyttet til enkeltpersoner, behøver man ikke lete lenge for å finne overtramp når foreldre og trenere organiserer barnefotball. Den som tar turen til fotballanleggene vil raskt høre stemmene til foreldre som har store ambisjoner på vegne av sine barn. Vi finner også trenere som agerer som om de egentlig er trenerlegender som leder et lag i Premier League.

Formaninger ser ikke ut til å virke på disse voksenpersonene. Deres evne til å betrakte seg selv utenfra er lagt igjen hjemme. Selvsagt forstår vi at det er lett å bli revet med. Selvsagt er det moro når ditt lag vinner cupen, eller din sønn eller datter scorer det avgjørende målet. Selvsagt skal det være entusiasme og engasjement rundt banen når 8-åringer spiller fotball. Men altfor mange voksne glemmer å tenke på hva som er en inspirerende ramme for barna ute på banen.

Foreldrevettregler

Det er gjort et arbeid fra fotballforbundets side for å skape et godt miljø for foreldre og barn. Ja, det er faktisk enkelt å være en god trener, far eller mor hvis man følger foreldrevettreglene til forbundet. La oss minne om noen av dem: Oppmuntre i medgang og motgang – ikke gi kritikk! Eller denne: Tenk på at det er ditt barn som spiller fotball – ikke du. Dommerne får også en dårlig dag når hissige trenere og foreldre engasjerer seg. Greit å huske denne: Se på dommeren som en veileder -respekter avgjørelsene!

Vi oppfordrer klubbene til å gjennomføre en oppfriskning av foreldrevettreglene for å unngå nye konflikter. Gevinsten er stor. Barn som trives og har lyst til å fortsette med fotball. Dommere som synes det er moro å dømme. Verden går videre også om det blir tap for Ringsaker i en G8-kamp.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.