Hedmark Fremskrittsparti opplever på nytt at en av partiets folkevalgte melder seg ut av partiet.Fylkestingsrepresentant Katrine Jakobsen Solberg er den siste som takker for seg. 23-åringen sier det er en ukultur i fylkespartiet, og at hun ikke blir hørt eller respektert.

Kritikk og utfrysing er konsekvensen hvis man har andre meninger enn ledelsen i fylkespartiet, mener Solberg. Så hører det med til historien at hun er kjæreste med ekskluderte Hans Kristian Arnkværn, som nylig førte en rettssak mot fylkespartiet. Helt uhildet går det altså ikke an å si at den nyutmeldte fylkestingsrepresentanten er.

Faktum er uansett at det igjen framsettes påstander om uholdbare forhold i fylkespartiet til et av landets to regjeringspartier. Utmeldingene har kommet jevnt og trutt de siste årene, i tillegg til mange episoder som ikke er et politisk parti verdig. Rettssaken om hvorvidt det ble brukt fysisk vold på et styremøte i Ringsaker Frp illustrer hvordan de politiske diskusjonene ser ut til å utarte på en måte vi ikke ser i andre partier.

Det er neppe slik at de som melder seg ut har rett i ett og alt. Men med så mange episoder over så lang tid, kan det heller ikke underslås at noe er fundamentalt galt med partikulturen i Hedmark Frp. Ansvaret for å gjøre noe med dette må styret ta. Og på dette punktet synes vi ledelsen i fylkespartiet svikter sin oppgave gang på gang.

Tullprat, er stortingsrepresentant Tor André Johnsens beskrivelse av Katrine Jakobsen Solbergs begrunnelse for å melde seg ut. Hun lever i en fantasiverden, sier fylkesleder Johan Aas. Begge beskriver medlemmer som melder seg ut som personer som er sure for å tape valg og ikke får de vervene de ønsker seg. De er personer som « … har lyst til å ødelegge for oss», sier Johnsen. En slik karakteristikk bidrar neppe til å bedre partikulturen. I alle partier er det noen som taper interne valg. Men det blir ikke opprør av den grunn. Ledelsen i Hedmark Frp har fortsatt en jobb å gjøre. Hvis ikke vil konfliktene bare fortsette.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.