De siste butikknedleggelsene i Hamar sentrum gjør at hun beskriver situasjonen som alvorlig. Giset vet hva hun snakker om. Hun har mangeårig erfaring som næringsdrivende, og er i tillegg kommunepolitiker. Slik kjenner hun problematikken fra flere sider. Det er derfor all grunn til å lytte når Giset nå slår alarm.

Utbyggingen av CC Stadion får en del av skylden for at butikkene i gågata nå sliter stadig tyngre. Før åpningen ble det skissert en rosenrød framtid hvor man så for seg at de handlende gikk fra CC og inn til sentrum for å handle. Slik har det dessverre ikke blitt. Butikkene i sentrum har merket konkurransen fra kjøpesentergiganten fra første dag. Likevel blir det for enkelt bare å skylde på CC Stadion.

Som Live Giset framholder er det en betydelig overetablering av butikker i Hamar. Det er ikke bare sentrum som sliter. Også på kjøpesentrene er det forretninger som må kaste inn håndkleet. Nå haster det for Hamar sentrum. Med økende boligpriser og økonomisk vekst må det tas grep for å unngå at gågata blir tom og stille.

Live Giset peker spesielt på gårdeierne. Det handler om å være framoverlent, jobbe med fasaden og i tillegg ha et mer bevisst forhold til hvem som skal få bli leietakere. Gårdeierne har stor innflytelse på hvordan sentrum faktisk ser ut, og hva slags virksomhet vi finner der.

Vi synes ikke på noen måte gårdeierne tar sitt ansvar. Det spørsmålet besvares best ved å ta en runde i sentrum. Derfor applauderer vi utspillet fra gårdeier Erik Jacobsen om et felles gårdselskap. Gårdeierne må få en helt annen forståelse av hvilket ansvar som følger med. I tillegg må det jobbes mer aktivt med hva sentrum skal være. Flere bør bo i sentrum, og det må derfor utvikles flere leilighetskomplekser. Kommunen, gårdeierne og de næringsdrivende må samarbeide her. Noe må skje raskt, skal vi unngå flere konkurser.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.