De siste butikknedleggelsene i Hamar sentrum gjør at hun beskriver situasjonen som alvorlig. Giset vet hva hun snakker om. Hun har mangeårig erfaring som næringsdrivende, og er i tillegg kommunepolitiker. Slik kjenner hun problematikken fra flere sider. Det er derfor all grunn til å lytte når Giset nå slår alarm.

Utbyggingen av CC Stadion får en del av skylden for at butikkene i gågata nå sliter stadig tyngre. Før åpningen ble det skissert en rosenrød framtid hvor man så for seg at de handlende gikk fra CC og inn til sentrum for å handle. Slik har det dessverre ikke blitt. Butikkene i sentrum har merket konkurransen fra kjøpesentergiganten fra første dag. Likevel blir det for enkelt bare å skylde på CC Stadion.

Som Live Giset framholder er det en betydelig overetablering av butikker i Hamar. Det er ikke bare sentrum som sliter. Også på kjøpesentrene er det forretninger som må kaste inn håndkleet. Nå haster det for Hamar sentrum. Med økende boligpriser og økonomisk vekst må det tas grep for å unngå at gågata blir tom og stille.

Live Giset peker spesielt på gårdeierne. Det handler om å være framoverlent, jobbe med fasaden og i tillegg ha et mer bevisst forhold til hvem som skal få bli leietakere. Gårdeierne har stor innflytelse på hvordan sentrum faktisk ser ut, og hva slags virksomhet vi finner der.

Vi synes ikke på noen måte gårdeierne tar sitt ansvar. Det spørsmålet besvares best ved å ta en runde i sentrum. Derfor applauderer vi utspillet fra gårdeier Erik Jacobsen om et felles gårdselskap. Gårdeierne må få en helt annen forståelse av hvilket ansvar som følger med. I tillegg må det jobbes mer aktivt med hva sentrum skal være. Flere bør bo i sentrum, og det må derfor utvikles flere leilighetskomplekser. Kommunen, gårdeierne og de næringsdrivende må samarbeide her. Noe må skje raskt, skal vi unngå flere konkurser.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00