Ap-leder Jonas Gahr Støre har rykket ut med en advarsel til landets ferske innvandrings- og integreringsminister. Sylvi Listhaug (Frp) har knapt rukket å sette seg i stolen før Støre løfter en formanende pekefinger. På sin halvårlige pressekonferanse advarte han mot den retorikken som Listhaug og andre Frp-representanter har vist i debatten om flyktninger og innvandring.

Vi har friskt i minne Sylvi Listhaugs kontroversielle påstand om at Norge lider av et godhetstyranni. Hun tok et hardt oppgjør med både tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og den norske kirke, som hun mener stempler alle som vi ha en streng innvandringspolitikk som «fæle mennesker».

Støre mener at en innvandrings- og integreringsminister må beherske seg med tanke på hvilken ordbruk som benyttes. I en situasjon med ekstraordinært stor flyktningtilstrømning har regjeringens medlemmer et ansvar for tonen i innvandringsdebatten, sier Støre.

Listhaug bør merke seg Støres advarsel. Vi tror dessuten at hun selv forstår at det er en helt annen jobb å sitte som innvandringsminister enn landbruksminister. Hennes styrke har ikke vært dialogen med Stortinget. Den må hun utvikle bedre nå. Innvandringspolitikken er gjenstand for et bredt forlik på Stortinget, som en følge av en internasjonalt ekstraordinær situasjon. Det er viktig at Listhaug manøvrerer i henhold til det forliket som 161 stortingsrepresentanter har stilt seg bak. Det kan være fristende å gjøre partimarkeringer på det som er et av de viktigste saksområdene for Frp. Nå gjelder det imidlertid å takle flyktningkrisen slik Stortinget har samlet seg om.

Samtidig må vi minne Støre om at ingen statsråd er saksbehandler for Stortinget. Enhver regjering har rett til å prege landets politikk, det er derfor velgerne har valgt dem til å styre landet. Det må også gjelde når det er Frp som styrer den norske innvandringspolitikken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.