Riktignok opprettholdes bevæpningen av politiet, men i noe mindre grad. PST-sjef Benedicte Bjørnland sier det ikke lenger er sikkert at terrorister er på vei til Norge. Om det var en gruppe ekstremister med bakgrunn fra kamper i Syria, vil ikke politiet bekrefte.

I etterkant har vi fått en debatt om den informasjonsstrategien PST valgte. Ved å gå åpent ut på en pressekonferanse med terrortrusselen, spredte det seg naturlig nok frykt i befolkningen. Hans Jørgen Bonnichsen som tidligere har ledet det operative arbeidet i det danske sikkerhetspolitiet (PET), uttalte at norsk politi på denne måten hadde gitt terroristene en seier.

Det er også klart at terroralarmen får et politisk etterspill, fordi Kontrollutvalget for de hemmelige tjenestene vil gjennomgå arbeidsmetodene til PST. Men lederen for utvalget, Eldbjørg Løwer presiserer at det ikke er aktuelt å vurdere de informasjonstiltak politiet har gjennomført. Kontrollutvalget skal etterse at PST innhenter sin informasjon på legalt vis.

Vi synes det er betryggende at Kontrollutvalget ettergår etterretningstjenesten. Historien til norsk sikkerhetspoliti taler for at det er god grunn til å følge med på metodevalg. Vi vil samtidig berømme politiet for å velge en åpen linje i forhold til befolkningen. I et land hvor politiet ikke går med skytevåpen, ville nok frykten bli større hvis bevæpning skjedde uten at det ble gitt noen forklaring. Vi forutsetter at PST har gode grunner for å slå terroralarm, her er det bare politiet som kjenner hele trusselbildet. Slik må det av naturlige årsaker også være.

Underveis har media avdekket at minst sju personer som de siste årene har endt sitt liv som selvmordsbombere, kom fra Skandinavia. Det er en skremmende utvikling som gjør at det er all grunn til å ta truslene fra terrornettverkene alvorlig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.