Ikke minst er det viktig med åpenhet. Så langt har rådmannens saksbehandling etterlatt flere spørsmål enn svar. Det betaler Bjørn Gudbjørgsrud prisen for når saken utsettes etter første runde med politisk behandling. Vi synes også det er grunn til å spørre hva som har vært ordførerens befatning med opsjonsavtalen.

Det er hevet over tvil at Buchardts selskap AB Invest sitter på spisskompetanse når det gjelder bygging av hotell. Men når rådmann Gudbjørgsrud sier det er få tunge lokale aktører, bør han ikke glemme at for eksempel Utstillingsplassen bygger stort i Hamar og andre steder i Norge. Kommunen bør opptre på en slik måte at lokale aktører ikke sitter igjen med vond smak i munnen når prosessen er avsluttet.

Det er også spørsmål å stille rundt selve saksbehandlingen. Formannskapspolitikerne ble forelagt en ferdig inngått avtale som det kan oppleves som vanskelig å si nei til. Kunne rådmannen ha sikret seg politisk ryggdekning langt tidligere? Under den politiske behandlingen kom det fram at de to takseringsfirmaene som har fastsatt prisen Buchardt skal betale, fikk oppdraget i begynnelsen av april. Hvorfor ble ikke saken framlagt til politisk behandling på dette tidspunktet? Det ville gitt politikerne en mulighet til å være tettere på avgjørelsen, og rådmannen ville kunnet inngå opsjonsavtalen med visshet om at han hadde politisk støtte.

Hva har vært ordfører Einar Busteruds (BBL) rolle? Så langt har han sagt at han har vært «holdt orientert» om opsjonsavtalen. Til Hamar Arbeiderblad sier Arthur Buchardt noe annet. Ifølge ham kom opsjonsavtalen som en følge av en invitasjon fra rådmann og ordfører. Skal utbyggingen av Tjuvholmen landes på en god måte, bør det gis fullt innsyn i hvordan prosessen har foregått. Det er til fordel både for Hamar kommune og Arthur Buchardt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.