95-åringen leverer jevnlig innlegg til debattsidene her i Hamar Arbeiderblad, GD og Ringsaker Blad. 56 innlegg har hun hatt på trykk her i avisen så langt i år. Temaene spenner vidt. Miljø og klima i tillegg til ungdommens boligsituasjon er høyt oppe på agendaen.

I vårt moderne, høyteknologiske samfunn er det en utbredt tendens til å dyrke ungdom og nye trender. Refleksjoner basert på mange års erfaring og innsikt står ikke alltid like høyt i kurs.

Anna Kathrine Kristiansen bryter på mange måter med vårt stereotype bilde av mennesker som har levd noen år, for ikke å si snart 100. Det er for ofte for enkelt å feie all deres kunnskap til side, fordi mange eldre mennesker ikke klarer å henge med på tempoet i et samfunn hvor kommunikasjonen går stadig hurtigere. Hun viser til fulle at også en 95-åring er i stand til å delta i samfunnsdebatten, og hun har selvsagt omstilt seg til ny teknologi som innebærer å ta i bruk pc og sende e-post.

Vil man bli hørt krever det nemlig også at man aksepterer at samfunnet endrer seg. For noen eldre framstår det som en uoverstigelig utfordring. I stedet for å gjøre som vår 95 år gamle leserskribent som håndterer PC og e-post, ønsker de at ting skal forbli som de er og protesterer mot elektroniske banktjenester og Internett. Anna Kathrine Kristiansen viser at man kan være et moderne menneske også når man er 95. Selvfølgelig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.