Det er ett land i Europa som driver med dødsstraff.

Ett land hvor folk kan bli skutt i bakhodet på bakgrunn av vage anklager, ingen vitner, mangelfull bevisføring, tortur under avhør og urettferdige rettssaker.

Ett land hvor ofrene av dødsstraffen holdes skjult, og hvor foreldrene til ofrene muligens aldri vil få en grav å sørge over.

Ett land hvor detaljene rundt dødsstraffen holdes skjult, og hvor regimet ikke venter på internasjonale reaksjoner før de handler.

Ett land som fortsatt styres på lik linje med Sovjet anno 1940, og hvor det å stille spørsmål ved regimet kan tilsvare fengselsstraff.

Ett land som kun ligger 1250 kilometer fra Oslo.

Ett land som dreper i hemmelighet, nekter de pårørende et siste møte, nekter å informere de dømte og gir de dømte en inhuman behandling.

Ett land som har drept minst syv stykker mellom 2010 og 2012, men som kun dømte fire stykker til dødsstraff i 2013 uten å drepe noen.

Ett land som i løpet av påsken drepte Pavel Selyun uten å varsle hans mor, som først fikk beskjeden da hun kom for å besøke ham.

Det er ett land som i Europa i 2014 driver med dødsstraff. Hviterussland med Alexander Lukasjenko i spissen har over alt for lang tid praktisert denne ondskapsfulle, inhumane og nedverdigende straffen.

Vi i Unge Venstre mener at dødsstraff er uakseptabelt, og bruken av dødsstraff i Hviterussland må stoppes!

ungdomskandidat for Hedmark Venstre, sentralstyremedlem i Unge Venstre

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.