Biblioteket, klubbscenen og Cafe Valuta hadde til sammen 200 000 gjester. Besøket i Hamar kino summerte seg opp til 180 000. 42 000 besøkte husets viktige toppetasje der kulturskolen og byens lag og foreninger holder til.

Les også Einar Lang-Rees innlegg: Forsvarer pengebruken?

Øvrige besøk i tilknytning til Teater Innlandets forestillinger og til forestillingene i Kirsten Flagstad-salen og husets Multisal rundet 53.000 ved årets slutt. Totalt besøkte dermed 475.000 kulturhuset og kinoen i fjor. Enda mer konkret, så fylles toppetasjen med 350 - 400 aktive deltakere fra frivillige lag og foreninger hver ukedag, mandag til torsdag.

At det er mørkt i kulturhuset på kveldstid er ikke riktig. Tvert i mot viser tallene 275.000 besøk på kveldstid i 2015. Vi anbefaler Lang-Ree å ta seg en tur inn, i stedet for å stå utenfor i mørket.

I sitt innlegg skriver Lang-Ree at han har sett passasjen i bruk bare en gang. Illustrasjonen som følger dette innlegget viser tilstrømmingen av gjester til et «lite» formiddagsarrangement sist torsdag der Hamar Veterankorps hadde invitert sitt vennekorps Follo seniororkester. Vi har mange slike arrangementer i kulturhuset.

De årlige kostnadene ved å drive et hus der det søkes kunnskap og opplevelser, nær sagt døgnet rundt, er – etter vår oppfatning - heller ikke avskrekkende. Det kostet å drive bibliotek, kulturskole og ungdomstilbudene ved Seaside også før kulturhuset ble bygget.

Netto årlige merutgifter ved de kommunale virksomhetene som holder til i kulturhuset er på 3,8 millioner kroner. Deler man merkostnadene på antall besøkende i kulturhuset gjennom året, representerer hvert besøk en merkostand på 7,90 kroner pr. hode.

Lang-Ree hevder at byggekostnadene for Hamar Kulturhus endte på 750 millioner kroner. Dette stemmer ikke. Sluttkostnaden på kulturhuset er på 662 millioner kroner. Av dette er 222 millioner hentet inn gjennom momsrefusjon, tilskudd, støtte og bruk av fondsmidler. I tillegg dekker husleieinntektene omlag 100 millioner av kommunens kapitalkostnader, slik at den reelle lånegjelden som dekkes over kommunes budsjetter er 340 millioner kroner.

Vi som står ansvarlige for virksomheten i Hamar kulturhus inviterer Einar Lang-Ree velkommen til en hyggelig ettermiddagsstund i huset. Vi byr på kaffe og et nærmere innsyn i de aktivitetene huset har å by på en helt vanlig dag. De er ganske mange, og han vil i tillegg møte mange andre mennesker uansett hvilken dag han måtte velge å komme.

Les også
DEBATT Bruken av kulturhuset i Hamar
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.