Helt siden andre verdenskrig har London fått juletre fra Norge. Det de fikk i år, er så begredelig at britene er misfornøyd. Det er forståelig. Men de skulle bare visst hvor vanskelig det er å finne juletre!

Herr Glom og jeg har noen år i bransjen. Med godt humør og sjokolade i sekken stryker vi til skogs. Vi leter etter det perfekte treet. Når vi har lett lenge nok, kan kreativiteten fort ta overhånd. Det gjorde den i 2013: «Hva med det der?» spurte Herr Glom og pekte på en ruvende gran, etter at vi hadde gått i ring rundt et drøss av skrantende enebærbusker et par timers tid. Jeg skottet opp på fire meter med barnåler. Og jo, vi var enige om at midtpartiet av den sikkert kunne gjøre underverker for julestemningen. Så vi fikk veltet treet over ende, sagd av både toppen og stammen og lesset det på bilen. Mor Glom var ikke videre imponert da vi kom hjem med det som lignet en firkantet grønn kloss, men greiner så krokete at det ikke var godt å skjønne hvor stjerna skulle sitte, men med optimismen i behold lot vi det stå til. Og det gikk fint helt til treet ved midnattstid lille julaften deiset i gulvet med et brak og ble liggende og bade i vannet fra juletrefoten.

I 2014 endte vi opp med et tre som viste seg å være uten greiner. Etter noen år med uflaks var derfor Herr og Fru Glom på befaring i juletreskogen i sommer for å markere potensielle trær. Et par av dem er litt glisne på den ene siden, men kløyver man stammen på langs og limer to og to sammen, skal det nok bli bra.

Som de erfarne juletrehoggerne vi er, frister det å tilby Oslo kommune bistand når neste London-tre skal hogges. Men det spørs om julestemningen i London blir noe bedre av den grunn.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.