Hamar Arbeiderblad skriver i sin leder 30. april om KrFs landsmøte under overskriften: KrF på full fart mot høyre. Det må HA gjerne mene, men argumentasjonen de bruker trenger noen kommentarer.

KrF stemte som eneste parti mot den 3-delte permisjonsordningen da den ble vedtatt i Stortinget. Grunnen til det er ut fra et hensyn om valgfrihet for familiene. I ettertid ser vi også at systemet er veldig rigid og at det er lite fleksibelt for familiene til å velge annerledes ut fra familienes forskjellige behov.

På landsmøtet kom det forslag om at hele permisjonsordningen skulle bestemmes av familiene selv og ingenting skulle være forbeholdt far. Dette forslaget fikk støtte fra bare et lite mindretall. Verken partiledelsen eller Innlandet KrF sin delegasjon støttet dette forslaget. Så kan man selvfølgelig diskutere hvor mange uker som skal forbeholdes far som er «rett». Etter mitt syn er ikke det poenget her. Det viktigste er at en viss del av permisjonen bør forbeholdes far. Det er det et stort flertall for i KrF. Vi har ikke vedtatt noen ny familiepolitikk slik man får inntrykk av i HA. Vårt program ligger fast.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.