Til skolestart i august mangler det i Hamar kommune 19,5 lærerstillinger i 1-7. trinn. Kravet er hjemlet i opplæringsloven, og Hamar oppfyller ikke lovens unntaksbestemmelser. Aller verst er det ved Rollsløkken og Storhamar barneskoler, som mangler henholdsvis 4,1 og 3,8 lærere, men samtlige barneskoler har underdekning på minst 1,1 stillinger.

Som foreldre på Rollsløkken opplever vi at dyktige lærere fortviler over mangel på ressurser og lærertimer til å følge opp elevene i den grad de har krav på. En dårlig vedlikeholdt bygningsmasse med små klasserom, få grupperom og manglende ventilasjon er heller ikke tilpasset behovene og kravene til en moderne skole.

Vi har nylig kunnet lese om og glede oss over kommunens gode økonomi, men det er helt uakseptabelt at barnas læringsmiljø svekkes for å pynte på kommunens budsjetter og KOSTRA-tall. Vi krever lærerdekning i tråd med lovverket og forventer at de nødvendige stillingene utlyses og besettes umiddelbart.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.