Krematoriet i Hamar har merkelig nok ikke ha vært i drift siden 2007. Døde hedmarkinger blir da transportert til Gjøvik for kremering. For denne tjenesten betaler kommunene på Hedmarken tilnærmet 4.000 kroner per kremasjon. Prisen for nytt kremasjonsanlegg skal være omlag 50 millioner kroner(?) En merkelig ordning:

� De døde får seg en ekstra reise til Gjøvik for så å komme tilbake som aske.

� Det er grunn til å tro at de fleste ville ha satt pris om kremeringen ble foretatt noe nærmere i tilknytning til en kirke på Hedmarken.

� Det er ellers grunn til å tro at flere og flere av rasjonelle grunner ønsker bisettelser/

kremeringer.

� Slike ønsker er klart også en fordel kommunene på grunn av plassvanskene på kirkegårdene.

� Etter over 10 år med still stans er det på tide at Hamar kommune tar ansvaret - og nytter noe av det store overskuddet på driftsregnskapet for 2016 til anlegg av nytt krematorium i vårt nærområde. Det må da være mulig å samarbeide med nabokommunene om en felles løsning!

Er noen planer på gang?

Pensjonist (84)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.