Stange Pensjonistparti vil i neste periode prioritere helse og omsorg. Det er tre ting vi har merket oss som viktige for folkehelsen: Det er kostholdet, arbeidsmiljøet for de yrkesaktive og misbruk av nytelsesmidler.

Vi vet at et uheldig kosthold kan fremkalle en hel rekke sykdommer, slik som struma, benskjørhet og andre sykdommer i muskler og ledd. Kanskje er et uheldig kosthold også hovedårsak til hjerte og karsykdommer og kreft. Et uheldig kosthold kan blant annet inneholde for mye fett, salt, sukker og tungmetaller og for lite vitaminer og mineraler. Unge og eldre må også ha nok vann, som både er et viktig næringsstoff og et transportmiddel for andre næringsstoffer. Pensjonistpartiet vil derfor målbevisst gå inn for å verne om våre drikkevannskilder.

Det kan stilles spørsmål ved om maten som produseres og serveres i Stange er bra nok. Er kvaliteten på råvarene tilfredsstillende? Hvorledes går det med vannløselige vitaminer når maten varmes opp flere ganger? Slike spørsmål må vi tåle å ta opp. Det skulle bare mangle at vi ikke engasjerer oss. Er det klokt av politikere å tro at maten er bra nok så lenge det ikke kommer klager? Burde vi ikke snarest mulig ha en bruker undersøkelse i Stange? Hvor mange brukere viser symptomer på underernæring eller feilernæring? Dette bør diskuteres nå i valgkampen.

Vi tror de fleste stangesokninger setter pris på god helse og forstår at «maten er halve helsa». Ved å ete næringsriktig mat lever vi også lenger. Stange Pensjonistparti vil at de andre partiene skal interessere seg for dette, og tar kosthold og helse opp i valgkampen.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.