Knut Røise stiller fem spørsmål om Hamar og Gaza i HA 4. juni. Han har tydeligvis hengt seg opp i min karakteristikk av Gaza som verdens største fengsel. Det er verken en særlig original eller misvisende betegnelse. Dessverre. Den brukes av alt fra Norsk flyktningeråd til statsledere og noen av verdens ledende største aviser.

Hamar har Khan Younis som vennskapsby, men vi har aldri klart å besøke byen fordi vi rett og slett ikke kommer inn. Norsk Folkehjelp driver et svært begrenset arbeid i området, men har som alle andre store problemer både med å få inn folk og varer. Av den grunn er samarbeidsprosjektet vi har diskutert med Norsk Folkehjelp et tiltak som krever minst mulig varer og utstyr. Nemlig et opplæringsprogram for skole- og barnehagebarn om hvordan de best kan beskytte seg selv under bombe og rakettangrep. Hvor man bør stå i forhold til vinduer, hvordan beskytte seg mot giftig støv osv.

At det er behov for slik opplæring av barn i et land er vel egentlig svar godt nok på Røises spørsmål.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.