Norges Musikkorps Forbund (NMF) er en av Norges største frivillige organisasjoner, organiserer alt fra skolekorpsaspiranter og til amatørmusikere godt opp i pensjonsalder, de spilleglade som nesten aldri øver og de semiprofesjonelle som står i startgropa til store musikerkarrierer.

Her kan du lese det opprinnelige innlegget til journalist Trond Svendsen.

Korpsbevegelsen er en viktig bidragsyter til mange unge menneskers sosiale læring, mestringsfølelse, fellesskapsfølelse og dannelse, i tillegg til vår opplagte kjernevirksomhet – musikkopplæring og musikkopplevelser. I tillegg stimuleres læringssenteret i unge hjerner ved å lære musikkens eget språk, både det skriftlige med noter, og det auditive ved å lytte.

Så godt som alle norske profesjonelle blåsere og slagverkere innenfor alle sjangre har fått sin grunnopplæring i korps, mange musikere med hovedinstrument vi ikke finner i korps har også vært innom et blåseinstrument i korps, i tillegg til alle andre som ser tilbake på mange år i korps som trygge, gode, lærerike, inkluderende og morsomme.

Norske skole- og musikkorps holder et høyt aktivitetsnivå og bidrar til mange mennesker gode musikkopplevelser gjennom hele året med konserter, konkurranser, stevner og viktige bidrag rundt høytider som jul og 17. mai. Korpsbevegelsen favner alle, har ingen reservebenk og er verdifull for mange.

Jeg leser derfor med hevede øyebryn Trond Svendsens skråblikk på korpsbevegelsen i HA, og undrer meg over at en journalist kan få seg til å angripe en så viktig del av mange barn og unges hverdag og fritid, og at noe slikt passerer redaksjonens og deskens vaktsomme blikk – i beste fall er dette et dårlig forsøk på ironi og humor, i verste fall fordomsfull mobbing. Det at dette trykkes i avisa til en av Norges tradisjonelt sett mest aktive korpsbyer, er også med på å gjøre dette ganske historieløst og dumt. Vinklingen er verken skrå eller vinkelrett, dette er totalt skivebom og kun basert på fordommer og muligens personlig dårlige erfaringer. Dersom Svendsen ikke hadde angrepet barn, hadde det ikke vært verdt å bry seg med i det hele tatt.

Jeg vil oppfordre HA til å ta et større dypdykk i korpsbevegelsens aktiviteter og virksomhet i sitt eget nedslagsfelt gjennom hele 2017, omtale konserter, dekke konkurranser og besøke NMFs sommerkurs i sin egen by, og kanskje greie å danne seg et noe mer reflektert bilde av hva vi egentlig holder på med.

korpsdirigent, musiker og korpsfar

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.