Noe er fundamentalt galt. Noe er til bunns ukjærlig. Som at noen vil gjøre meg til en annen enn jeg er. Og enda til gjøre det i Guds navn. I Skaperens navn vil noen gjøre om på skaperens verk. Det er ganske så utålelig.

Det vil si: de ville ha gjort det, om jeg hadde vært homofil. De ville til og med ha kalt det terapi.

Så jeg skulle få det bedre ved å få en annen identitet, en annen personlighet. For som homofil ville jeg ikke vært bra nok.

Enhver er knyttet og bundet til sin egen tid. Kulturelle rammer og holdninger er nødvendigvis ikke evige sannheter.

Som da man mente at kvinner skulle tie i forsamlinger, at de skulle underordne seg mannen. De skulle ikke være prester. Ikke sitte i noen direksjon. Ikke være forfatter, ikke være...

Samme det, for vi er ikke der lenger.

Da jeg vokste opp visste jeg ingen ting om homofili. Jeg var uvitende, fanget i tidens fornektelse. Jeg har lært. Lært mer om identitet og skapelse, og kjærlighet og ærlighet. Heldigvis.

Og jeg gremmes og fortviles over fordommer, og over en teologi som fører til overgrep. Hvordan kan vi tro at det er Guds vilje. Homoterapi gjør vold mot min neste.

Konverteringsterapi er ukjærlighet satt i system. Og noen lar det enda til skje i Guds navn!

Det er bare så uendelig trist. Og så feil.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.