Jeg henviser til mine tidligere leserinnlegg om saken som stod på trykk i Deres avis i januar 2016 og april 2016.

Det nærmer seg premieren på filmen «Kongens nei», og jeg ønsker å gjøre alle oppmerksomme på følgende:

«Kongens nei» er navnet på et offisielt dokument som er arkivert i Riksarkivet. Dette dokumentet ble behandlet og vedtatt av regjeringen og bifalt av kong Haakon VII i statsråd i Nybergsund om kvelden 10. april 1940 etter at kongen kom tilbake etter møtet med den tyske sendemann Bräuer i Elverum tidligere på dagen. Dokumentet er det eneste offisielle «Kongens nei».

Det er derfor ingen tvil om at det offisielle «Kongens nei» skjedde i Nybergsund.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.