Ringsaker kommunes tall ligger noe lavt her I forhold til andre kommuner, og vi som lesere kan lure på hva som ligger bak disse tallene. Disse tallene er vel spesielt laget for at politikere kan ha en mulighet for å stille spørsmål, går jeg ut ifra, men vi andre kan jo være interessert også.

Under helse-omsorg er det ni sentrale nøkkeltall i denne målingen.

1: Andelen fagpersonale, teller 35 prosent i totalkarakteren.

2: Fysioterapi og legetimer på sykehjem. Teller 15 prosent. Det er jo sentrale ting for den som bor på sykehjem.

3: Kostnader pr. bruker i institusjon, teller 10 prosent. Lav enhetskostnad gir god karakter, det settes ikke likhetstegn mellom høyt pengebruk og gode tjenester.

4: Kostnader pr. bruker i hjemmesykepleien. Teller 10 prosent.

5: Aktivisering som andel av utgifter til pleie og omsorg, utgifter her. Teller 5 prosent.

6: Andel av innbyggere over 80 år og heldøgns-bemannet bolig. Teller 5 prosent.

7: System for brukerundersøkelse innen institusjon og hjemmesykepleie. Teller 5 prosent. (Her ville jeg satt minst 10 prosent).

8: Antall korttidsplasser, 5 prosent.

9: Bistand i hjemmet, tildelt tid for hjemmesykepleie, praktisk bistand rengjøring m. m. Teller 10 prosent.

Slik jeg har forstått det ligger Ringsaker kommune lavt når det gjelder andelen fagpersonalet. De har vel hatt problemer her. Det teller jo mye i totalkarakteren. Likeså fysioterapi og leger på sykehjem, det teller 15 prosent i denne målingen. Å kunne ta imot alle de pasientene som utskrives fra sykehus og som er for dårlig til å klare seg i eget hjem, kan vel også være et problem. Her er det korttidsplasser, fysioterapi, ergoterapi, bedre bemanning i hjemmesykepleien og slike ting som er viktig.

Men så skal det penger, bygg og administrasjon til. Staten er jo alt annet enn raus når det gjelder tilskudd her har jeg forstått.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.