Viser til innlegg fra Jan Larsen i HA 3. august vedr. hans støtte til Korridor vest i kulvert, som Børresen, Holm, Øygarden og Skipnes har utviklet til en fulltreffer.

Jeg støtter Jan Larsens synspunkt og mener man bør kunne samle seg bak kulvert Vest- løsningen, under forutsetning av at JBV mener den er teknisk gjennomførbar. Er også av den oppfatning at leder for Jernbanefri strandsone har en dårlig sak, når han ikke tåler å se togets strømførende ledninger fra Hamar stasjon til de forsvinner i kulverten. Jeg anbefaler at alle som ikke har sett JBV sin videoanimasjon om nytt Inter-city spor fra Sørli til Brumunddal med 4 løsninger for passering av Hamar, om å gå inn på You Tube.

Se nøye på hvilke løsninger og inngrep som må gjøres i Hamar for å benytte Korridor øst eller Korridor midt, og sammenlign anleggsarbeidene og inngrep i Hamar med Korridor vest. Bru eller fylling over Hamarbukta er ikke akseptabelt. Korridor vest vil gi minimale anleggsinngrep på eksisterende bebyggelse og trafikkforholdene i Hamar mens byggeprosjektet pågår. Vi får en fin løsning med åpen adgang til ny større strandsone og en sikkerhet for at det ikke bygges nye boliger på kulvertområdet.

Vi klarer jo å komme oss til Koigen og båthavna i dag også. Når man kan komme dit uten undergang og dagens toglinje blir borte i kulverten, har vi løst problemet på et flott måte uten å ødelegge Hamar. Støy fra togene vil også bli redusert med kulvertløsningen, da toget får en kort åpen løsning når den kommer fra Oslo, rett inn til Hamar stasjon, før toget er borte i kulverten på vei nordover. Godstrafikken er også løst for de tog som skal til Elverum, Sverige mm.

Ingen nye veibru på Stangeveien over jernbanesporene til Korridor øst og Korridor midt, heller ingen omlegging av veier/gater i Hamar. Espern og Tjuvholmen får ny vei over kulverten, så også dette problemet løser seg for den nye bebyggelsen på Espern.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.