Det gjæveste i sportsvæln lyt da full vara å kommå på pallen. Skrur`n på TV-en i hælja, dreie det seg stort sett itte om no` ænna – helt frå dom norske skihelta tæk dom fyste taka og tel dom kjæm i mål, skrik og bær dessa reportera seg om åkken ta dom som kjæm på pallen dænni gongen.

Je har æller vøri på pallen. Det nærmeste je som tenåring på 50-talet kom den, var en fjoleplass i et skøyteløp på Stange. Je kjæm hau å stolt je var da je fækk en liten pokal – den fækk i mange år stå på ei hylle i kjellerstua. Dæ gikk ei god stønd tel je skjønte at størrelsen på pokalen sto i stil med præstasjonen og at det itte var mitt kall i livet å glede meg sjøl og nasjonen med pallplasser.

Men je er som ællla andre i dætti kælde vinterlændet stolt ta å vara norsk – hår gong nordmenna kjæm på pallen. Nå er det blitt så gromt at det snart itte er plass før noen ændre nasjonaliteter der – itte på pallen. Å er det dæssa svenska høld på mæ? – Det fins da snø borti der om vinter`n – Det er knaft nok dom kjæm seg i mål.

Men når dom er så dumme at dom kaste bort tida på tennisbanen og hockeyhælla, får dom tåle en kældflir – ta øss «baggarna» – itte bære ta`n Petter – men jommen flire je å innimilla - je som heller borde ha høldt kjæften på meg - je som æller har kjint å godt det er å vara på pallen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00