De siste dagene har det vært skrevet og sagt mye om det politiske komitearbeidet i Ringsaker, og da spesielt Oppvekstkomiteen. Som komiteleder er det viktig for meg å prøve å svare på noe av det som har stått i aviser, blitt skrevet på sosiale medier eller sagt.

I dag har ikke Oppvekstkomiteen og Omsorgskomiteen vedtaksmyndighet. Vi vedtar saker, men sakene vi vedtar må også innom formannskapet og/eller kommunestyret. Vi setter vårt stempel på saken ved å f.eks. ha utspill i media og saksordfører i de sakene vi har hatt oppe til behandling. Vi kan også oppleve å få innspill på saker og at noe løftes gjennom media. Det må vi ta tak i.

Komiteen kan be om orienteringer om aktuelle saker. Dette står vi selvsagt fritt til og det har vi tradisjon for å gjøre. Når det er saker vi trenger å bli belyst om, sørger administrasjonen for at vi blir det. Vi er gjennom året også på ulike besøk ute, for å se hvordan det jobbes med aktuelle temaer.

Når det gjelder å fremme saker. Det kan komiteen gjøre, men da må det sendes videre til formannskapet som sier ja eller nei til at saken skal utredes og bli til en sak. Komiteen har kun innstillingsrett til kommunestyret. I saker av økonomisk betydning skal disse sendes til formannskapet, som da skal innstille ovenfor kommunestyret. Rådmannen har ikke innstillingsrett til kommunestyret. Det har kun politiske utvalg.

Les hva Odd-Amund Lundberg skrev 2. november.

Les hva Kai Ove Berg skrev 6. november.

Jeg mener at hvis det er skal være aktuelt for oss å be om en sak, må vi være i tvil om at det som allerede skjer ikke er godt nok, eller at vi mener det er mangler. Da må vi først være opplyst om den aktuelle saken eller få sterke signaler på behov for endringer. En av mine jobber som komiteleder er å sørge for at vi får de sakene vi skal ha inn i komiteen og stille spørsmål hvis vi ikke får det.

Jeg har vært veldig heldig og fått lov til å være politiker i Ringsaker gjennom flere år. Jeg har opplevd en administrasjon som jobber hardt for å gjøre kommunen enda bedre og ikke minst gi oss svært gode gjennomarbeidede saker.

Jeg har også opplevd politikere som tror på kommunen, og som hele tiden vil framover og jobbe for vekst og utvikling. Dette får vi til når vi jobber i lag. Det opplever jeg at vi gjør og det mener jeg er riktig. Hele tiden å gå rundt og mistro administrasjonen fører ikke noe godt med seg. Vi skal stille spørsmål og selvsagt ha et kritisk blikk der det er nødvendig. Men det er ikke nødvendig hele tiden.

Som komiteleder vil jeg at vi hele tiden skal være opplyste og ta vår posisjon i det politiske liv i Ringsaker. Jeg opplever at vi gjør det, men vi kan selvsagt alltid strekke oss lenger og utvikle komitearbeidet. En brei diskusjon om det kan vi ta.

Komiteleder Oppvekstkomiteen (Ap)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.