Rødt har en klar og tydelig miljøpolitikk og klare meldinger i diskusjonen rundt aktuelle klimatiltak.

Thomas Cottis skriver i HA 30. juli at kunnskapsgrunnlaget nå er godt nok, og at det er på tide med handling. Det er vi enig i. Tiden er moden til å bruke av oljefondet for å sikre at Norge tar sitt ansvar for å hindre et klimakollaps. Det er på tide å flytte disse investeringene fra Googel, Facebook og handlegater i London til satsing på klimavennlig infrastruktur for eksempel jernbane og utvikling av teknologi og produksjonsformer som bidrar til å nå klimamålene hele verden er avhengig av for å sikre bærekraftig fremtid.

Venstres Erik Ringnes har utfordret partiene i Hedmark og Oppland på bedre tilrettelegging og mer fornuftig prising av busstilbudet. Rødt støtter dette. Prisene på kollektivtransport må reduseres betydelig. Det er på tide å gå videre fra å subsidiere elbilene til ytterligere å øke innsatsen for å få persontransport over på buss, tog og sykkel. I Hamar har Rødt foreslått at bybussen skal koste 10 kroner hele året. Vi utfordrer de andre partiene til å gi sin tilslutning til dette. Vi vil ha en bedring av kollektivtilbudet i hele fylket, samtidig som vi ser at mange i distriktene må bruke bil.

Utnytting av ressursene i hele fylket er god miljø- og klimapolitikk. Det innebærer spredt bosetting og gode transportløsninger for de som bor der, inklusiv forståelsen for bruk av privatbil. Hedmark og Oppland har et godt utgangspunkt for å være i front når vi skal utvikle bruk av ressurser fra jord og skog. Vi må drive produktutvikling som gjør at eksporten av råvarer blir redusert og mer verdiskaping skjer lokalt.

Rødt er mot vindkraftindustri på land. Vi vil ha økt satsing på oppgradering av den eksisterende vannkraftbaserte energiproduksjonen og mer effektiv transport av energi gjennom en fornying av ledningsnettet. Vi støtter aktivister og lokalbefolkningen som sier nei til vindkraftanlegg.

Opprettholdelse av forbruksmønsteret vi har i dag er ikke forenelig med en god miljø- og klimapolitikk. I disse dager har verden brukt opp de ressursene vi nøkternt sett har tilgjengelig for 2019. Resten av årets forbruk går på bekostning av interessene for fellesskapet på lang sikt. Det er avgjørende at vi arbeider for en bedre global ressursbruk. Vi kan ikke videreføre en politikk basert på stadig økt vekst. Solidaritet på tvers av landegrensene er avgjørende for at arbeidet mot en klimakatastrofe skal lykkes. En endring av hvordan det økonomiske systemet er bygget opp er nødvendig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.