Siste fra Grønland, NRK1 Dagsrevyen 22. november: Forskerne som spådde at Grønlandsisen ville smelte, har nå funnet ut at den vil smelte mye raskere enn de først spådde. Beviset pr film, var noe så dagligdags som kalving og smeltevann. Inne på fastlandsisen er det nå 50 grader kaldt, og store sjanser for at smeltingen har stoppet helt opp.

Les også: Klimauka: Nok av utfordringer

Når ble «å spå» vitenskap? Historieløs kvasivitenskap, er det. Disse innslagene, ble vi fortalt, vil i NRK1 komme hele uken til ende, for å minne oss på at det skal være et viktig «Klimatoppmøte» i Paris, i desember. Norge stiller sterkt med, stats-,/klima- og utenriksminister i spissen, en delegasjon på 70 personer, fraktes pr fly. Tog og Buss vil frakte 180 norske klimaaktivister, som skal demonstrere for, og påvirke politikerne til å ta «riktige klimaavgjørelser», til Paris.

Politikere fra 196 land skal møtes for å prøve å bli enige om hvordan klimaet skal temmes i framtida. Tusenvis av politikere og aktivister møtes altså i Paris. De fleste kommer med fly, som i de kretser er fy fy, en forurenser av rang. Spyr ut plantematen CO2, og bidrar til at «kloden blir ubeboelig». De redder seg nok inn ved å betale litt ekstra med CO2 -avgift.

Nevnes bør: Tyskland har i disse dager åpnet et nytt kullkraftverk i Moorburg. De har funnet ut at sol og vind ikke kan skape den energien Tyskland trenger for at samfunnsmaskineriet skal gå rundt. Skal bli spennende å se om Tyskland/EU vil skåre like høyt på alarmistbevegelsens ranking etter dette. Ifølge norske miljøorganisasjoner er Tyskland/EU en ener i klimakampen.

Nevnes bør, også: Professor John Christy ved universitetet i Alabama som har regnet ut at om Norge kutter alle sine utslipp 100 prosent, vil vi få en temperaturnedgang på 0,0035 grader i 2050. Ikke registrerbart. Om USA kutter sine utslipp med kun 50 prosent vil det gi en gevinst på 0,07 grader i 2050. Heller ikke registrerbart.

Vi får håpe at Klimamøtet i Paris vil åpne øynene på flere delegater som da vil forstå at vedtak på klimamøter ikke kan styre klodens klima. Det er det fortsatt naturen selv som tar seg av.

Les også
DEBATT Neste uke møtes verdens politiske ledere til klimakonferanse i Paris.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00