Jeg ser at ordføreren fortsatt er veldig oppsatt på å få bygget kulturhus i Stangebyen. Begrunnelsen er blant annet at kulturhus har stått på «ønskelista» i mange år. Ser man på utfordringene Stange kommune står foran, med ønsket økt befolkningsvekst, er det vel mange andre utfordringer som må løses før en bygger et symbolbygg i Stangebyen.

Om noen kan legge fram dokumentasjon på hvor i landet et kulturhus har gitt økt aktivitet, flere brukere, bedre kvalitet på kulturlivet så er jeg glad for det. Og ikke minst legge fram dokumentasjon på hvordan økonomien i kulturhusene påvirker kommunenes driftsbudsjetter.

Jeg mener det er bedre å legge til rette for små lokale miljøer, ved å gi gratis leie av lokaler, støtte til utstyr etc. I Stange finnes det allerede et mangfold av ulike frivillige aktiviteter, gi disse enda bedre vilkår og jeg er sikker på at aktivitetene vil blomstre ytterligere. Når det gjelder lokaler for framføring av de lokale produksjonene så er det bra med små/store lokaliteter i kommunen, det er nok å nevne Ottestadhallen (flerbrukshall) Herredsvang, Stangehallen, samfunnshuset i Ottestad, Folkets hus Vallset, Kvennstugua for å nevne noen.

Argumentene med å trekke Riksteateret og andre nasjonale aktører til Stange, er litt søkt når Hamar kulturhus ligger 20 minutter unna, og vil bli en institusjon Stange må konkurrere med, for å få tak i nasjonale aktører. Når en ser på hvilke behov som opptar de aller fleste innbyggerne i kommunen, er det barnehager, skole/utdanning, helse og omsorg, aktiviteter i nærområdene (kultur, idrett, ulike fritidsaktiviteter).

Dette er innbyggernes primærbehov. Når kommunen har løst primærbehovene så kan en bevilge seg de andre godene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.