Omtrent slik kan det gå når man konkluderer ut fra feil premisser og resonnementer, som i Holbergs «Erasmus Montanus».

I et leserinnlegg i HA torsdag 3.september trekker styret i Disen Hagebys Vel og styret i Briskebyen velforening slutninger rundt blant andre Hamar Venstres såkalte uansvarlighet i saken om trasévalg i Hamar. Det gjør de ut fra to gale premisser.

Det første er at Hamar Venstre går til valg på korridor øst. Hamar Venstre stemte i juni i år for utredning av korridorene 2 (midt) og 3 (øst). Så vil vi se hvilket av disse to alternativene som anses mest gjennomførbare. Vi går derfor ikke til valg på ett alternativ slik velene feilaktig fremstiller det.

Undertegnede har personlig delt ut program i alle postkasser i Disenområdet. De er tydeligvis ikke lest særlig nøye av styremedlemmene i Disen og Briskebyens velforeninger. Jeg siterer derfor den aktuelle delen: «Hamar Venstre vil bevare strandsonen og Koigen slik at byen åpnes mot Mjøsa – vi sier nei til korridor 1 vest…» Videre står det: «[Hamar Venstre vil] arbeide for en ny jernbanetrasé med stasjon under byen eller ved Vikingskipet».

Det andre premisset velene legger til grunn for Venstres påståtte uansvarlighet er at korridor øst «sannsynligvis blir utsatt på ubestemt tid eller […] aldri vil bli bygget fordi regjeringen prioriterer andre prosjekter». Dette er en påstand fra velenes side, og ikke egnet som et premiss for å stemple andre som «respektløse» og «uansvarlige».

Når det gjelder båndlegging av eiendommer og usikkerhet, har Hamar Venstre stor sympati med både dem som bor i de østre bydelene og dem som vil bli berørt av en vestre trasé, i den form den eventuelt måtte anta. Sakens kjerne er uansett hvordan vi snur og vender på dette og hvor lenge vi diskuterer denne saken, at Hamar Venstre ønsker en jernbanefri strandsone. Vi er overbevist om at dette vil gi oss en unik mulighet til å åpne opp byen for Mjøsa til beste for alle. Det lar seg ikke gjøre med et dobbeltspor samme sted.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.