Jo, det er så vidt jeg tenker på noe i tropevarmen i dag også. Nemlig hvorfor EU ikke lager noen regler rundt lys og lyspærer på bilene våre. Det er forbudt å kjøre hvis man har mistet hovedlys på en side på bilen, og man plikter å ha ny pære i bilen slik at man kan montere ny før en kjører videre.

Men det jeg lurer på er hvorfor kommer det ikke en regel om, for det første at det skal la seg gjøre å bytte den jævla pæra, for det andre, at man bruker pærer som folk har råd til å kjøpe. Men nei da, der har ikke EU noe å bidra med. Selv om de lager uforståelige regler for det meste i forhold til bil. Som for eksempel at biler ikke skal ha baklys i dagslys lenger, for å spare miljøet. Herlighet, hva kan det hjelpe da? 3-watts ledpære tar ikke all verdens strøm.

Årsaken til min tankerekke kom på grunn av en ødelagt pære på vår moderne bil. Jeg reiste for å kjøpe pære. 1.300 kroner, takk. Jeg spurte om det var pris ferdig montert i bil. Men nei, butikken har forbud mot å montere disse pærene. Jeg reiste hjem, leste instruksjonsbok for skifting av hovedlyspære. Kjør til nærmeste merkeverksted, står det der. Det er jammen lettvint. Her kunne vel EU gått inn og regulert litt. Hvorfor disse helv… dyre pærene som ikke lyser bedre enn før, og i alle fall ikke holder lenger enn før, og hvorfor ikke påby at det skal la seg gjøre å skifte pærer langs vegen for både deg og meg? Og at prisen på disse pærene bør være såpass rimelig, at man har råd til å ha et sett pærer liggende i bilen?

Næææ. Sitter du og leser fortsatt? Ja ja, kanskje flere som har tanker rundt dette? Jeg kan forresten fortelle at i min 1937-modell sitter originale pærer i hovedlampene, og de lyser fortsatt. Men det er vel med dette som alt annet rundt bilhold, at makteliten vil ha vanlig fattigfolk ut av veien, slik at de selv kan suse rundt i sine svarte limousiner, med privatsjåfører, uhindret av alle disse fattigfantene.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00