Finnes det vegvisere for menn i #metoo-kampanjen? Ikke det jeg kan se. Til nå viser kampanjen kun at menn skal avsløres, kles nakne og piskes for sine lyster. #metoo-kampanjen viser bare middelklassekvinners grønne galle. Uten helhetstenkning, vil jeg si at #metoo-kampanjen vil dø ut uten videre. Derfor må menn alene se på hvor deres egen veg skal gå videre. Da hjelper de også omgivelsene til å se. Vi menn må være villige til å ta inn over oss at det er noe som heter moral og etikk. Hvordan kan mannen bygge opp sin egen karakterstyrke gjennom dette?

Når menn har bygget seg en festning av kunnskap, har de noe å stå imot med når det kreves og når fristelsene kommer. Menn trenger å hvile i verdier som er større enn dem selv. Da vil de framstå som menn med selvtillit, ekte og høflige. Når menn har laget seg den festningen de vil ha, blir det lettere å overholde måtehold, respekt og tilbakeholdenhet. Ikke bare overfor kvinner. Men i alle forhold i livet.

Les Anne Ekornholmens lørdagskommentar her.

Seksuell trakassering foregår ikke bare i politiske partier, det angår oss alle, sier Ekornholmen. Hun nøster opp eksempler fra arbeidslivet og plusser på med en opplevelse fra restaurantbaren, hvor hannkatter vanker, og hvor det på hennes kanter synes å være vanlig for dem å stikke hånden opp under skjørtet på kvinner som tilfeldigvis befinner seg på samme sted som hannkatter – på en barkrakk i baren. Tegneren, Oddmund Mikkelsen, begrenser artikkelens slagside ved å tegne fire hannkatter på «Hannkattenes landsmøte», med erigerte politiske symboler i skrittet. En stor gruppe kvinner tegner han derimot som formløse, grå og uskyldige mus.

Ingenting kommer fra Ekornholmens penn som viser at kvinner i høyeste grad medvirker til den eksisterende moral og etikk. Hennes unnfallenhet er en absurditet i normoppløsningens tider, der uskrevne demokratiske lover og partipolitiske regler synes å være «religion». Dette er ikke forpliktende og visker ut grenser for rett og galt, mitt og ditt, ekte kjærlighet forveksles med seksuelt begjær.

Umoral åpner for den bredeste og lettvinte vegen, noe som betyr at vi alle til enhver tid kan gå på butikken å stimulere oss med en godtepose. Dette samfunnsproblemet setter nå #metoo-kampanjen søkelyset på. I stedet for å straffe mannen bør #metoo erkjenne også kvinners ansvar. Den bør rope høyt fra alle tårn i samfunnet at både kvinne og mann er eksempler for hverandre. Dette burde kunne lede oss vekk fra den bredeste vegen og inn på den smaleste, som er den vanskeligste og den som krever noe av oss.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.