Siden 1999 har jeg notert minimums- og maksimumstemperatur daglig (bortsett fra når vi har vært på ferie). Disse hobbymålingene på Slemsrudfeltet i Vang stemmer godt overens med offisielle målinger.

Døgnmiddeltemperaturen her i april ble 5,2 grader. Det er kaldere enn april i fjor, og kaldere enn i 2011, 2009, 2008, 2007, 2005, 2004, 2002, 2000 og 1999.

Også februar og mars i år var kaldere enn i fjor og flere foregående år i perioden jeg har observert.

Mai måned har begynt slik april sluttet, og det meldes kaldt i hele langtidsvarselet.

Blir mai fjerde måneden på rad med lavere temperatur enn fjorårets?

Det eneste som er sikkert er at om en måned skriver avisene om en «varm mai».

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.