Kommunikasjonsdirektør hos Boligpartner, Bjørn Mickelson, registrerer at jordvernalliansen går i skyttergravene og forbereder seg på stillingskrig. Boligpartner gjør selvsagt ikke det. De arbeider framtidsrettet for å tilfredsstille kommunenes ønsker om å skaffe eneboliger til så mange nye innbyggere som mulig.

Vi skjønner at uansett hvor mennesker bor, trenger de mat. Men skal vi dyrke mat i Norge? Det er mat nok på verdensmarkedet for den som har noe å betale med! Og det har vi.

Vi har lite til over for mennesker som skaffer seg makt, framgang og rikdom på bekostning av andre. Men sett i verdensmålestokk er det VI som er de rike og mektige og kan sette sentrale eneboliger til oss sjøl foran produksjon av mat.

Ulykken er at de fleste av våre byer og tettsteder er oppstått i midt i matfatet, så å si. Hamar og omliggende tettsteder er virkelig ikke noe unntak. Landets beste matjord rundt for eksempel Stange sentrum, Ottestad, Hamar og Brumunddal må vernes mot videre utbygging! Se på kartet over Hedmarken: Kommunene har rikelig med store, udyrkede og udyrkbare arealer nær gode kommunikasjoner, hvor utbygging ikke ødelegger for dagens og framtidig matproduksjon. Ikke alt er like sentralt. Så får vi bruke tid på å gjøre det «sentralt» – ved å planlegge stort og framtidsrettet, med de funksjoner og tilbud folk trenger. Jeg sier ikke at det verken er billig eller enkelt, men det er nødvendig! Begynn gjerne rundt eksisterende tettsteder der det faktisk ligger til rette for utvidelse uten å belaste dyrket og dyrkbar jord. Moelv er et godt eksempel. Det finnes sikkert flere.

Lykke til, Hedmark-kommuner og utbyggere!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.