«Sentrum blir en bakgård i forhold til Mjøsa!

Fra Strandgaten, tverrgater og byrom vil man ikke kunne se Mjøsa; bare tettliggende høyhus på den gjenfylte Hamar-bukta og en overdekket kulvert! Først på utsiden av kulverten, nedenfor skrenten, kan man få kontakt med Mjøsa.

Skibladner blir ikke lenger en del av bybildet!

Mjøsas hvite svane blir henvist til ytterste pynt på Tjuvholmen, avsides i forhold til byens sentrum og turistene og med svært kronglete tilgjengelighet. Også marinaen og planlagt storhotell blir liggende på utsiden av barrierene.

Det blir kaos i en lang anleggsperiode og tiden deretter!

Hele strand- og jernbaneområdet vil være avstengt og viktige sentrumsområder- og funksjoner være sterkt preget av graving og transport av masser, maskiner og materiell. Etter ferdigstillelse av banen og gigantutbyggingen i strandsonen må det bli store trafikale problemer i sentrum. Når det dessuten er planlagt for kun 220 p-plasser mens behovet er det femdobbelte, vil mange togreisende i stedet velge bilen og ny E6. Anleggskonsekvensene i området Bryggeriet-Prestrud er også formidable og underkommunisert.

«Vest» blir en katastrofe for Hamar, – helt unødvendig!

Alternativ «Øst» vil gi uhindret tilgang til Mjøsa på hele strekningen fra Espern til Furuberget. Sentrum og togtrafikken blir ikke negativt berørt i anleggstiden. Den lune trivelige Hamar-bukta vil bestå. Strandgateparken kan utvides til en stor «Strandpark». Alternativ «Øst» er rimeligst, berører færrest boliger, kan få et velfungerende trafikk-knutepunkt og har den beste tilgjengeligheten for flertallet av de reisende. JBV’s reelle begrunnelser for fraråding kan minimeres og de fiktive må elimineres.

Jernbaneverket misbruker sin makt!

Det dramatiske er at JBV, og noen andre med egne motiv, gjennom hele utredningsprosessen har truet med at diskusjoner om alternative løsninger vil forsinke dobbeltsporet til Hamar! En god demokratisk lokal prosess var nær ved å gi samling om et annet alternativ, inntil JBV 1. juni brukte rå makt for å stoppe denne.

Skal vi virkelig bygge Hamars framtid på at «pistol mot tinningen» blir det avgjørende argument?

Velgerne og historieskrivere bør merke seg hvilke politikere som lar seg skremme.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.