Etter å ha sett på debatten om valg av jernbanetraseer i media, spesielt i HA, sitter jeg med en følelse at det foregår urent spill i denne debatten. Mens enkelte partier har flagget ut sitt syn, Venstre, BBL og Høyre, er det andre partier som ikke gjør det, spesielt Ap (mitt parti i årlige valg).

Nå har jeg på følelsen at partiet sitter inne med fakta som gjør at det ikke har motet til å flagge ut sitt syn, med henvisning til utredninger, nemlig at valget er tatt, H1.

Det kommer «egentlig» klart fram at Jernbaneverket vil gå for denne trasen og Hamar Ap da heller vil vente til utredningene som kan styrke deres valg er foretatt før det flagger ut, noe som betyr at det er økonomien som skal være førende i dette. Ikke hva som er skapende og utviklende i 100-150 års perspektiv.

Derfor bør Hamar Ap komme fram i lyset nå, ellers, vil partiet risikere å miste ordføreren, i en så viktig kampsak i årets kommunevalg. Der er seniorgruppa i Hamar Ap veldig tydelig og real.

Dessuten er det trist at Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar ikke er med i ekspertgruppen. En avgjørelse bør foretas på bredest mulig grunnlag uten hensyn til tidsperspektiv.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.