En litt pussig karakteristikk fra et parti som urokkelig har beseglet eget trasévalg frikoplet fra alt annet.

Vi har respekt for de demokratiske spillereglene Plan og bygningsloven bygger på. Disse legger til grunn at beslutninger skal tas på grunnlag av utredninger og at det skal være bred medvirkning underveis. Arbeiderpartiet har spilt inn sine krav til BaneNor, for å sørge for at det som er viktig i våre interne vurderinger, blir grundig utredet. Gjennom det vedtatte planprogrammet er vi nå sikret at dette vil skje. Hamar Arbeiderparti har besluttet å avvente utredninger i den nye planprosessen før partiet tar standpunkt til trasé.

I tillegg til å tviholde på gamle standpunkter og se bort fra spillereglene, forsøker Pensjonistpartiet å mane til jernbanekamp med feilaktige og grunnløse påstander. Arbeiderpartiets seniorer har aldri gått inn for å fylle opp Hamarbukta, ødelegge Koigen eller miste bryggeplass for Skibladner, slik Pensjonistpartiet påstår i HA 28. mars.

Men vi innrømmer at Seniornettverket i Hamar Arbeiderparti vil ha fokus på andre saker enn jernbanetrasé i den kommende kommunevalgkampen. Vi mener at klimautfordringene globalt, nasjonalt og lokalt overskygger det meste og må få mye oppmerksomhet, også i kommunepolitikken.

Her samarbeider vi tett med AUF og er glad for at klima forener engasjementet til alle aldersgrupper i vårt parti. I denne sammenheng heier vi gjerne på Skibladner, og mener at vår felles stolte «Hvite svane» fortjener en sentral, moderne og vel tilrettelagt bryggeplass i Hamar på sin videre ferd.

Fordelen med å avvente blant annet klima– og miljøkonsekvensene av trasévalg gjennom grundige utredninger, er at Hamar Arbeiderparti kan innrette politikken etter de faktiske konsekvensene. Vi har også den fordelen at vi låner øret til ungdommen i og utenfor eget parti og ikke blir den type «mumier» som Pensjonistpartiet beskriver oss som, uten evne til å lytte.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.