Trygve Slagsvold Vedum mener at jernbanestasjonen i Hamar må ligge sentralt plassert blant annet i forhold til Kulturhuset.

Ja, vel. Et av de første folkemøtene om jernbanen ble avholdt i Kulturhuset, og jeg mener å huske at HA anslo deltakertallet til ca. 400. På dette møtet hadde jeg en spontan måling, jeg spurte hvor mange av de 400 som kom til Kulturhuset med tog. Det var bare Jernbaneverkets egen Anne Siri Haugen som rakk opp hånda. Hun kom fra Oslo.

Dette stemmer ganske godt med Jernbaneverkets konseptvalgutredning. Her står det å lese at bare 2,5 prosent av interntransporten i Hamar-regionen foregår med tog. 92,5 prosent foregår med bil. De aller, aller fleste av de 97,5 prosent som bruker bil, buss eller sykkel, bor slik til at tog er utenkelig, selv med dobbeltspor og oftere avganger.

Med disse faktaopplysningene om Hamar-regionen på bordet, må det være lov å spørre SP-lederen om hvorfor det er så forbasket viktig at jernbanestasjonen i Hamar ligger ved siden av Kulturhuset.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.