Olav Engeland har i et innlegg i HA ikke sett at Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar, eller jeg og mine venner som han kaller oss, har kjempet for en blokk- og hotellfri strandsone. Da har han ikke fulgt godt med i timen.

Vår aksjon har kjempet for en jernbanefri strandsone fra dagens stasjon og til Bryggeriundergangen, med den presisering at vi ønsker området foran sentrum og ned mot Mjøsa som et friområde. Det betyr i praksis uten annen bebyggelse enn eventuelle serviceanlegg for aktiviteter for allmenheten.

LES OGSÅ: Lokker med park og båthavn

Derfor utarbeidet sivilarkitekt MNAL Kjell H. Bjørklund i 2015 mange illustrasjoner for oss som nettopp skulle vise dette. Disse ble bl.a. presentert i HA 3. september 2015. To av plansjene er for tiden utstilt i underetasjen hos Bylab i Triangelbygget i Hamar.

Derfor har vi også gått imot vestløsningen, enten den har vært som bro eller kulvert med eller uten bebyggelse. Med de krav som også må stilles til flomsikring, vil vestløsningen hindre fri sikt mot Mjøsa og ødelegge byens historiske karakter.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.