Innlegget til Olav Engeland i HA 27. mai med underforstått tvil om de folkevalgte i styringsverket kan være intelligente mennesker som tillater rallyløp og annen unødvendig bruk av forbrenningsmotorer nå som man mener at klimaendringene er menneskeskapt, dekker en oppfatning som han ikke er alene om.

Det er nærliggende å reflektere på om de som styrer har fordeler økonomisk eller på annen måte som tar fra dem handlekraft. Slikt kan tolkes som en form for korrupsjon.

Ulike regjeringer har hatt den samme måten å håndtere motorsporten på. I HA 15.desember 2006 kunne vi lese et helsides oppslag om hvor flott det er av Stoltenberg at han har vært pådriver for å få rally-VM til Norge og å tilby seg å åpne det, med stort bilde av ham sammen med rally-toppen David Richards.

Motorsport og rally-VM er et gigantisk ressursforbruk og er en betydelig bidragsyter til forurensing av vårt klima. At Stoltenberg ivret kraftig for at Norge skulle gjennomføre et slikt arrangement var sterkt i strid med intensjonene som han og regjeringen ga uttrykk for når det gjelder å beskytte miljøet på jorda. Det ble stadig pekt på at Norge skulle være et foregangsland i miljøarbeidet, men når det kom til handlinger så ble miljøutfordringene ofte skjøvet under teppet.

Om det i første omgang kan være vanskelig å forby motorsport på land, sjø og i luften, vil det være et tydelig signal om all form for offentlig støtte, økonomisk og verbalt til slike foretak opphørte.

Når landets politikere ikke vil se de langsiktige konsekvensene av unødvendig forurensning og gjøre noe med det, så er det på tide å velge nye politikere som vil foreta annen styring.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.