Knut Faldbakken og flere andre tar feil. Jernbaneverket har ikke «korrigert meg», men høyst merkelig HA for korrekt å ha referert Jernbaneverkets sjefsplanlegger Sverre Setvik i et felles formannskapsmøte. Han svarte slik på et spørsmål fra varaordfører Geir L. Byberg (KrF):

Hvis Hamar øst eller midt blir valgt, må vi bygge til Åkersvika og ny trase derfra til Brumunddal. Svaret er i tråd med dokumentet utbyggingsstrategi for IC-strekningene, og svaret er dessuten logisk. Dobbeltsporet kan utmerket ende på nåværende Hamar stasjon, men det kan ikke ende på et blindspor ved Vikingskipet eller i et kjempehull under byen.

Jeg minner også om at HA-redaktør Carsten Bleness advarer imot å legge for stor vekt på Jernbaneverkets «korreksjon».

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.