Daglig blir vi i mediene minnet om vårt overforbruk av energi og materiell. Like ofte ser vi at politikerne sier at vi skal gå inn for bærekraftige løsninger for å berge kloden vår. Men hva mener de med det når de samtidig vil ha vekst og utvikling? I HA 6. september kan vi lese at Ihle Steen sier at Ringsaker kommune vil være positiv til å bygge en ishall hvis det kommer et slikt forslag på bordet.

Hva vil bygging av en ishall innebære? En ishall vil kreve et stort areal til bygg og parkering. Da er det trolig vanskelig å unngå at det går ut over matjord, men det har jo ikke Ihle Steen noe problem med. En ishall krever mye kostbart maskinelt utstyr som skal drives og vedlikeholdes. Forbruk av elkraft vil ikke være ubetydelig i en tid da vi trenger den til å redusere CO2 fra samferdsel. Kapitalbehovet vil måtte gå ut over andre behov som eldreomsorg og helseformål.

I samme avis peker Olav Engeland i et debattinnlegg om ungdomsbrølet at idrettskonkurranser må arrangeres på riktig årstid på naturlig snøføre og å unngå kunstig snø og islegging og unødvendig lys som står på i utide. Det er lite tillitvekkende å ha en ordfører som ikke har forstått at dette er overforbruk og i stedet burde gå inn for å redusere forbruket.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.