Kan man kalles for homofob, om man ikke deltar eller liker Pride-parader? Slik jeg har forstått, så er det politikere, som er for, noen føler seg presset, og andre misliker det.

Nå er det en kjent sak at ca. 10 prosent av oss har en homofil legning, og det er bare slik det er, enten vi liker det eller ikke.

Personlig er jeg så heterofil som det er mulig å bli, og x- og y-kromosomene er nok temmelig stabile. Jeg har og har hatt, personlige venner som er av en annen seksuell legning enn meg selv. Det er greit, så lenge de ikke eksponerer det overfor meg. I mitt yrke har jeg jobbet, bodd og levd sammen med hundrevis, om ikke tusenvis, gjennom tiden.

I sin tid, var det en politiker, som ønsket at Hamar skulle bli en Homo-by. Der gikk grensen for meg. Jeg var og er av den oppfatning at det er helt andre ting man bør konsentrere seg om i politikken.

I en del land er det forbudt ved lov å ha slike legninger. Selv i Oslo har det vært episoder rundt dette.

At personer aksepterer sin legning, gir nok trolig gjensidig respekt. Vi har opp igjennom, i alle fall de siste 50 år, hatt flere høyt respekterte politikere som er kjente for sin homofile legning. Men jeg har aldri forstått hvorfor man på død og liv, skal måtte «ramle ut av skapet», og måtte eksponere sin seksualitet?

Så min konklusjon er at vi ikke trenger slike parader, som kan virke krenkende på en del mennesker.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.