For det første, jeg ser opp til alle som tar vare på egen helse og holder kroppen i gang så lenge som mulig. Så det at Jon Andersen sykler og med det sparer samfunnet for utgifter, setter jeg pris på. Men det er flere avsnitt i artikkelen jeg ikke kan være med og dele.

Dette skrev Jon Andersen lørdag 21. juli.

Jeg er en eldre, for ikke si gammel mann. Jeg er hørselshemmet, på godt norsk, dauvhørt. Jeg går daglige turer og jeg holder meg til gang- og sykkelveier. Andersen bebreider dem som går med propper i ørene og dermed ikke hører at han kommer, til tross for at han bruker ringeklokka og varsler. Meg får han ikke varslet og jeg opplever sykelister snitter meg på begge sider til tross for at jeg forsøker å holde meg godt til side. På den side av Hamar hvor jeg holder til er det en par skoler. Når det er tid for skoleslutt er jeg ekstra utsatt for at ungdommen kommer fort, ja det har de bestandig, det var vel ikke noe annerledes i min ungdom. Fortere gikk alt, bedre var det.

Men Andersen er da en voksen mann, hvorfor må han kjøre i 25 km/t på sykkelstier. Nedover Bekkelaget kjører han i 40–50 km/t, skriver han. Har han ikke bremser? Hva er det så om å gjøre å holde så stor hastighet som mulig til enhver tid, gir det noe ekstra helsegevinst? Ja, en har full rett til å kjøre på veier og gater når en holder seg til de samme trafikkregler som gjelde for biler. Det er det mange sykelister som ikke gjør, og det går også ut over dem som holder seg til lover og regler.

Hvorfor har du det så travelt, hvor skal du hen?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.