I det siste har vi vært vitne til håndballkamper som «utmerker» seg; med et lydnivå som ødelegger enhver glede med å bivåne en flott og engasjerende idrett.

Er det virkelig nødvendig å sitte med et horn som blir tilført pressluft fra en boks og som deretter gir en forferdelig høy lyd som overdøver både kommentatorer og normal tilskuer-jubel. Hva med tilskuere som sitter i nærheten av en slik «blåser»? Kan det være skadelig for hørselen? Har noen giddet å måle lydstyrken i desibel?

Jada. Jeg er en gammel mann som kanskje hører for godt, men hva med gode og gammeldagse heiarop. Eller lage en fin sang som kan synges unisont av de flotte gjengene på tribunene.

For noen år siden var vi på kamp i ishallen på Storhamar, da dukket det opp en tilskuer (fra Lillehammer) med eget bilbatteri og 3-4 tonet kompressor-horn. I et ubevoktet øyeblikk tok noen av Storhamars supportergjeng og fjernet støykilden så resten av oss kunne nyte resten av kampen uten hørselskader. Voksent gjort og tusen takk.

Det er stadig mer støy som rammer oss via vårt TV-apparat. Hvorfor skal det alltid være noe støy (elektronisk musikk, gitarklimpring o.s.v) i tillegg til kommentarer og andre ting vi gjerne ville hørt, men som derfor drukner i unødvendig støy. Må vi virkelig finnes oss i dette? Hvem i all verden av oss har bedt om dette plagsomme elementet?

Jeg er klar over at mye av dette er noe som er kommet fra USA, og mange av oss hater det. Vi har hatt det i mange år på Canal Digital (på nesten alle kanaler). Men vi har fått det på TV2, TV Norge, TV3 og nå har også NRK kastet seg på «bølgen» av «støykanaler».

Men til tross for min kraftige irritasjon over dette som jeg uansett er et direkte overgrep på oss seere/lyttere; er min tanke først og fremst hos de personene i Norge som lider av en eller annen form for hørselshemming. De må vel oppleve dette som enda mer terror enn oss fullt ut hørende. Men slike hensyn er tydeligvis ikke på agendaen.

Vekk med denne støyen som kun forurenser våre hjem! Jeg hører gjerne fra andre om dette.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.