Et spørsmål som kom opp på Jernbaneforum Rørosbanen – Solørbanen på møte 27. november var: «Hvor skal østerdøler bytte tog?» Argument mot Elverum var at da måtte flere fra Østerdalen bytte tog for å komme til Hamar.

Vi vet at det er mange som daglig reiser både Hamar – Elverum, Elverum - Rena og Hamar – Rena på grunn av arbeid eller skolegang, men mange velger privatbil eller buss på grunn av få avganger for toget. Videre er det mange som reiser på strekningen Rena – Oslo, men siden de ikke bruker tog, kommer det heller ikke frem i NSBs sine statistikker. Derfor er det naturlig at det for NSB sin del er flere som reiser med tog Hamar – Lillehammer enn Hamar – Rena.

Kan løsningen være Rena som stoppunkt for InterCity? Her er det også en stor militærleir, høgskoleavdeling og mye annen virksomhet. Hvis Intercity-tog kjøres fra Hamar til Lillehammer, er det om lag 60 km og to stopp, Brumunddal og Moelv.

Det samme blir det til Rena, om lag 60 km og to stopp, Løten og Elverum. Dette vil innebære at Lillehammer og Rena vil vendepunkt for fremtidig InterCity. Dette er også et godt argument for rask elektrifisering av Rørosbanen og således burde få stor støtte fra blant andre Jernbaneforum Rørosbanen – Solørbanen.

Vi håper Jernbanedirektoratet kan se på denne ideen som en mulig løsning.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.