Motorveien som ble bygget mellom Oslo og Jessheim for ca. 50-60 år siden, representerte noe nytt i Norge, men den førte ikke med seg verken bompenger eller andre utgifter for bilistene. På den tiden hadde landet utenlandsgjeld, og oljen lå fortsatt urørt i Nordsjøen. For mange er det ikke frivillig å ha bil. Vårt land består av mange kriker og kroker, og det bor - og det skal bo - folk over alt. De aller fleste er avhengig av et kjøretøy de kan stole på. Bilhold koster. Innkjøp, forsikringer, vegavgift og reparasjoner utgjør en betydelig utgift. Bompenger topper bare det hele. For familier og enkeltpersoner som allerede balanserer hårfint når det gjelder personlig økonomi, har dette store økonomiske konsekvenser. I tillegg kan denne ekstrautgiften bli en hindring for dem som har familiemedlemmer og venner boende andre steder, fra sosialt samkvem med sine. De har rett og slett ikke råd til besøk. Er det noen som kan forklare hvorfor Norge ikke kan bygge veier uten at norske bilister skal flås? Oljeinntektene er enorme, og skatter og avgifter betales av nesten alt som ytes, kjøpes og selges. Årets statsbudsjett opererer med en inntekt på 1.253 milliarder kroner og en utgift på 1.325 milliarder. Vi vet at fedrelandet sliter med enorme sosialutgifter, og at milliarder av kroner i tillegg forsvinner ut av landet. Men land som ikke er i nærheten av slike dimensjoner på sine budsjetter i forhold til antall innbyggere, klarer å oppgradere veinettet sitt uten å påføre bileierne sine denne ekstraskatten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.